Wat zijn de gezondste superfoods?

We horen er de laatste jaren zoveel over dat het lijkt alsof het een hype is: superfoods. Is het een hype of is het toch echt erg gezond voor ons lichaam en onze geest? Van beiden valt iets te zeggen. In een relatief korte tijd zijn superfoods populair geworden, maar de essentie is dat het voeding betreft met een hoge dosering aan voedingsstoffen die positief zijn voor onze gezondheid. Superfoods zijn voedingsmiddelen van zeer hoge waarde en afkomstig van de beste plekken op de wereld. Kortom, erg gezonde voeding wordt dus gezien als een superfood. Maar wat zijn de populairste en de beste superfoods?

Overzicht met populairste superfoods

Wij hebben een overzicht gegeven met de beste superfoods die er zijn. Ten eerste zijn veel zaden zeer gezond voor ons lichaam, zoals hennepzaad en chiazaden. Deze zijn een bron aan vitaminen en mineralen en geven je een goede dosering aan energie. Ook volkoren granen kunne worden gezien als superfood, zoals tarwe, rijst en gerst. Deze zijn erg goed voor de bloeddruk en ze bevorderen de spijsvertering.

Een product dat wekelijks wordt aangeraden om te eten is verse vis, zoals haring, zalm, sardines of makreel. Deze beschikken over veel omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hersenen en de kans op hart- en vaatziekten verlagen.

Verder is er ook veel fruit dat onder superfoods vallen. Fruit moeten we iedere dag eten en zodra we dit doen loont het om de juiste producten te kiezen met de meeste voedingsstoffen. Granaatappel is een product dat beschikt over een bijzonder hoge dosering aan antioxidanten. Onder alle bessen die er zijn heeft de granaatappel namelijk de meeste antioxidanten. Goji bessen staan ook hoog in het lijstje. Deze beschikken over een hoge dosering aan mineralen en vitaminen en daarnaast helpen ze je bij het afvallen. Avocado’s zorgen voor het tegengaan van aderverkalking en zorgen voor een lage bloeddruk. Met veel producten die we tegenwoordig binnenkrijgen is dit erg belangrijk. Dit effect ontstaat doordat avodaco’s over omega 9 beschikken.

Dit is slechts een greep uit het rijtje van gezonde superfood. Er zijn nog veel meer superfoods te vinden die ieder zijn eigen voordelen bieden. Het loont om je research te doen naar de voordelen van de verschillende superfoods en zo jouw eetpatroon te kiezen. Onthoud dat het ontzettend belangrijk is om gevarieerd te blijven eten. Het heeft geen zin om te kiezen voor een beperkte diversiteit.