Wat maakt dat thee je kan helpen met afvallen?

Drink jij wel eens thee en wil je graag een paar kilo afvallen? Dan is het volgende dieet echt iets voor jou: het “Ultimate Tea Diet” van de Amerikaanse Mark Ukra, ook wel dr. Tea genoemd. Hierbij is het van belang om minimaal 5 koppen thee gedurende de gehele dag te drinken, het liefst groene thee. Misschien kun je zelfs al je andere dranken vervangen door thee. Natuurlijk is het net als bij elk ander dieet wel van belang dat je je voedingsschema aanpast.

Wat maakt groene thee anders?

Groene thee heeft geen fermentatie proces ondergaan. Fermentatie betekent het opwarmen van de thee onder hoge luchtvochtigheid, waardoor de kleur van de thee verandert en deze een intensere smaak krijgt. Bij groene thee gebeurt dit niet, dit maakt het een volkomen natuurlijk en onbewerkt product.

Hoe helpt (groene) thee je met afvallen?

je stofwisseling gaat omhoog waardoor je meer calorieën verbrand.

Thee heeft bijna geen calorieën en geeft een vol gevoel.

Thee zorgt voor een natuurlijke verhoging van de lichaamstemperatuur. Wanneer je lichaam deze weer afkoelt, moet het extra calorieën verbranden.

Groene thee heeft een rustgevende werking wat maakt dat stress verminderd.

Waar koop ik thee?

Thee en groene thee is in elke supermarkt en drogisterij te halen in theezakjes. Echter, de beste groene thee zet je van theeblaadjes. Hier zijn geen andere stoffen aan toegevoegd, wat bij theezakjes wel vaak gebeurd. Een van de betere speciaalzaken waar je vele soorten (groene) thee kan halen is Kaldi Koffie & Thee Ze hebben daar zelfs verschillende soorten groene thee. Neem een kijkje op de site: http://kaldi.nl/webshop/thee.html

Het zetten van groene thee is een vak apart

Groene thee zetten is net even anders dan andere soorten thee zetten, je wilt de werkzame stoffen er niet uitkoken. Daarom moet je nadat het water heeft gekookt het ongeveer 8 minuten af laten koelen totdat het ongeveer 75 graden is. Hierna kan je de groene thee toevoegen en deze drie tot 5 minuten laten trekken.

Thee is geen wondermiddel

Verwacht niet binnen 2 weken 10 kilo met het ‘Ultimat Thea Diet’ af te vallen, het is geen wondermiddel. Wel kan het je helpen om een aantal kilo kwijt te raken wanneer je het gedurende een langere periode volgt. Ook is het goed te gebruiken na een dieet om op gewicht te blijven.