Wat is een gezonde lunch?

Is het deze week aan jou om voor een gezonde lunch te zorgen? Dan is het wel goed om te weten waar je dan aan moet denken. Als je dat weet dan kun jij een gezonde lunch bestellen in Amstelveen. Een lunch is een belangrijke maaltijd van de dag, want je haalt hier voedingsstoffen uit en energie om de dag verder door te komen. Bij een gezonde lunch kun je denken aan groenten en fruit, bruin of volkorenbrood met veel vezels en volop producten uit de Schijf van Vijf. Varieer, want ook dat is van belang om het lekker en gezond te houden. 

Stel je eigen lunch samen

Je weet inmiddels wat een gezonde lunch is, nu kun je hem zelf maken of bestellen via Lunch.nl. Je moet als je de lunch voor meerdere mensen gaat regelen aan het totaalbeeld denken, zodat iedereen er wat van lust. Bruin of volkorenbrood vol vezels is voor iedereen een goede keuze. Het zorgt namelijk voor een verzadigd gevoel en zit ook vol met koolhydraten en eiwitten. Het brood kan dan besmeerd worden met halvarine, dan krijg je ook gezonde vetten binnen en vitamine A en D. Het beleg kan dan bestaan uit bijvoorbeeld 30+ kaas. 100% pindakaas, vis, ei of groenten en fruit. Een beker halfvolle melk of karnemelk erbij, en dan kan iedereen de dag weer door. Voor mensen die geen zuivel drinken, is water of thee zonder suiker ook een optie.

Gezonde lunchen zonder brood 

Het kan ook zijn dat er mensen zijn die geen brood eten. Gezond lunchen kun je dan doen met een lekkere salade die dan vol zit met fruit en groenten. De dressing kan dan bestaan uit olie en azijn en wat kruiden erdoor en misschien een beetje peper. Soep is ook een goede vervanger, lekker veel verse groenten erin en ook dat vult goed en is bij veel mensen een groot succes. Eventueel kan er dan nog brood bij worden gegeten als mensen dat lekker vinden. Sommige mensen vinden brood niet lekker, maar als ze het in de soep kunnen doen of gecombineerd kunnen nuttigen wel.