Waar kan ik zorgverzekeringen vergelijken?

Ieder jaar is dat moment er weer dat je mag gaan veranderen van zorgverzekering. Dit wordt gedaan om diverse redenen. Of je bent niet tevreden met de zorgverzekering die je nu hebt of je moet aanvullend verzekeren omdat er bepaalde zorg is bijgekomen. Het is ieder jaar alleen weer ff een strijd de juiste te kiezen.

Hoe kan ik zorgverzekeringen vergelijken het best aanpakken?

Zorgverzekeringen vergelijken is het eerste en belangrijkste wat je in dit proces moet gaan doen. Je wilt weten wat er op de markt is en wat ze te bieden hebben. Welke zorgverzekeringen zijn er en wat is het verschil tussen al deze? Er zit namelijk vaak wel een verschil in en het is niet alleen de prijs.

De zorgverzekeringen hebben allemaal eigen regels en een eigen manier van doen. Zo is de een duurder dan de ander terwijl de zorgkosten even duur zijn, want ze weten ook niet waar jij die zorg gaat declareren. Ook kiezen sommige zorgverzekeringen ervoor om je niet voor 100% te verzekeren maar bijvoorbeeld 75%. Meestal betaal je dan wel iets minder premie, maar betaal je wel 25% van de eindrekening.

Het is dus belangrijk naar al deze dingen te kijken. Ook als je kijkt naar wat je allemaal aanvullend verzekerd. Soms is het verstandig nog iets erbij te doen omdat het qua prijs bij dat pakket niet echt scheelt. In dat geval kan je beter voor ietsjes meer veel beter verzekeren. Kijk hier goed naar voordat je een verzekering afsluit.

Zijn er consequenties bij het niet verzekeren van jezelf?

Ja zeker! Nederland is er heel streng op dat iedereen die hier woont of werkt verzekerd moet zijn. Het CAK houdt die ook in de gaten en stuurt je ook een brief als ze erachter komen dat je wel ergens ingeschreven bent, maar dat je nergens verzekerd bent. Het is in Nederland verplicht en daar hangen dus ook consequenties aan bij het niet naleven ervan.

Wat er gebeurt als je geen verzekering hebt? Je krijgt een boete. Wij kunnen je vertellen deze boete wil je zeker niet. Ieder jaar wordt deze boete opnieuw berekent om de hoogte ervan te bepalen. Deze boetes zijn zeker niet mild. Een verkeersboete is niet eens in de buurt hiervan.

Maar ja als je erover nadenkt Nederland is slim om dit te verplichten. De kosten die je hebt als je naar de huisarts gaat bijvoorbeeld of in het ziekenhuis ligt zijn ook niet mild. Bijna niemand zou deze kosten ook zelfstandig kunnen dekken. Wat ga je dan doen? Je hebt de zorg blijkbaar nodig anders was je er niet.

Het is gewoon slim om dit af te sluiten. Je bent veilig wat er ook gebeurt je krijgt de beste zorg en hebt geen stress om die rekening. Wel heb je uiteraard eigen risico, maar als je die op zijn laagst zet heb je daar geen problemen mee. Wees ook verstandig met die eigen risico zet hem niet zomaar op zijn hoogst.