Verantwoord afvallen met Weight Watchers

Iedereen die wil afvallen, weet dat een dieet volgen en meer bewegen de enige manier is. Meer bewegen heb je zelf in de hand: je doet het of je doet het niet. Diëten is lastiger. Je moet immers altijd een bepaalde hoeveelheid per dag eten en drinken om te blijven functioneren. De kunst is om te bepalen wat je eet en in welke hoeveelheid. Verantwoord afvallen met Weight Watchers is een uit Amerika afkomstige methode die al meer dan 50 jaar een begrip is in Nederland. Weight Watchers biedt je ondersteuning bij het lastige proces om kilo’s te verliezen.

Waarom Weight Watchers?

Wanneer je de beslissing genomen hebt dat je gewicht moet verliezen, kies je voor een dieet en hiermee ga je enthousiast aan de slag. De eerste dagen of weken is dat meestal niet zo moeilijk. De kunst om het vol te houden is lastiger. Weight Watchers kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Wat doet Weight Watchers?

Het uitgangspunt van Weight Watchers is afvallen op een gezonde manier en op een verantwoorde wijze. Hiervoor heeft Weight Watchers speciale diëten ontwikkeld waardoor je gewicht snel afneemt en hierdoor extra wordt gestimuleerd. Wanneer bijvoorbeeld een detox dieet of een koolhydraatarm dieet het beste bij jou past, dan kan je hiervoor terecht bij Weight Watchers.

Punten tellen

Bij Weight Watchers tel je geen calorieën, maar punten. Aan alles wat je eet heeft Weight Watchers een bepaalde hoeveelheid punten toegekend. Via een overzichtelijke puntenlijst bereken je wat je mag eten. De hoeveelheid punten die je dagelijks mag gebruiken wordt bepaald door je huidige gewicht en het streefgewicht dat je wilt bereiken op een van te voren bepaalde datum. Ook je leeftijd, lengte, geslacht en werkzaamheden spelen hierbij een rol. Wekelijkse bijeenkomsten ondersteunen je tijdens het afslankproces. Het Weight Watchersprogramma geeft je ook de mogelijkheid om via het web met interactieve hulpmiddelen het afvalschema te volgen. Daarnaast is er een forum waarop gebruikers hun ervaringen kunnen delen.