Het soepdieet, een gemakkelijke manier van afvallen

Snel afvallen met het soepdieet

Een methode waarmee je in korte tijd veel kunt afvallen is het soepdieet. Bij dit vrij eenvoudige afslankprogramma staat er 7 dagen lang, de naam zegt het al, een speciale soep op het menu die weinig calorieën bevat. Fruit, een stukje vlees of een beetje rijst is op sommige dagen ook toegestaan, maar alleen volgens het speciale 7 dagen menu dat bij dit dieet hoort. Bovendien blijft soep het hoofdbestanddeel van deze afslankmethode.

Doordat je weinig calorieën binnenkrijgt en de soep de vetverbranding stimuleert, is het mogelijk snel af te vallen. Daarnaast mag je er zoveel van eten als je wilt, waardoor je geen last zult krijgen van een hongergevoel. Wel is het belangrijk het soepdieet op een verstandige wijze te volgen, dit betekent in principe niet langer dan een week. Wil je toch nog wat meer overtollige kilo’s kwijtraken dan kun je na een pauze van enkele dagen, waarin je normaal en gezond eet, nogmaals 7 dagen het soepdieet volgen.

Het soepdieet nader bekeken

Veel afvallen in korte tijd is natuurlijk iets wat de meeste mensen willen. Immers, je bereikt veel met weinig inspanning. Toch zitten er ook nadelen aan dergelijke diëten, zo ook aan het soepdieet. Wat zijn precies de voor- en nadelen van dit afslankprogramma?

 [checklist]

  • Je kunt in korte tijd veel afvallen
  • Het is eenvoudig en goedkoop

[/checklist]

[badlist]

  • De kans op het jojo-effect is groot; na afloop kun je dus makkelijk weer aankomen
  • Doordat je essentiële voedingsstoffen mist kan het schadelijk zijn voor je lichaam
  • Het menu is erg eentonig en daardoor moeilijk vol te houden.

[/badlist]

 

Het soepdieet is vooral geschikt als je voor een feest of voor de vakantie snel enkele kilo’s kwijt wilt raken. Wil je echter blijvend afvallen op de langere termijn, dan zijn daar betere methodes voor te vinden.

Vitadis