Met een paar moestuinbakken heb je altijd verse groente in huis

Houd jij ervan om verse groente te eten, dan kun je met moestuinbakken zelfs in een appartement van je eigen onbespoten gewassen smullen. Deze verhoogde moestuintjes zijn speciaal zo gemaakt dat ze op een groot aantal plekken kunnen worden neergezet, zoals op een balkon, een plat dak of een terras. Heb je zelf geen tuin, of heb je om een andere reden geen plek om een moestuin te beginnen, dan hoef je niet op de wachtlijst te staan voor een volkstuintje in je stad. Schaf een aantal moestuinbakken aan en je kunt ook bij huis direct beginnen met het kweken van je eigen heerlijke groenten, kruiden en fruit.

De voordelen van moestuinbakken

Moestuinbakken zijn plantenbakken specifiek ontworpen voor het kweken van groenten, fruit en kruiden. Ze zijn in verschillende afmetingen te krijgen en met de accessoires die je erbij aan kunt schaffen zijn er maar weinig gewassen die je er niet in kwijt kunt. Het grote voordeel van deze manier van tuinieren is dat je er geen tuin voor nodig hebt. Omdat de bakken op hoogte worden gepositioneerd, hoef je er ook niet voor door- of op de knieën. De bakken zijn voorzien van een goede afwatering en kunnen ook op wieltjes geleverd worden. Met deze tafels kun je overal tuinieren, hoef je niet te spitten en kun je meer kweken met een kleiner oppervlak. Verdelgingsmiddelen zijn niet nodig, want er is aanzienlijk minder onkruid. En uiteraard kan dit het gehele seizoen lang, zodat je regelmatig een onbespoten gerecht op tafel kunt zetten voor je familie en vrienden.

Wat kun je kweken in een moestuinbak?

Je kunt niet alle groenten kweken in een moestuinbak, maar je komt zeker een heel eind. Denk dan bijvoorbeeld aan uien, sjalotten en prei, boontjes, erwten en tomaten, sla, bietjes, radijsjes en komkommer. Naast voor groente zijn moestuinbakken ook ideaal voor het verbouwen van kruiden en kun je heerlijke gerechten klaarmaken met verse basilicum, peterselie, bieslook, laurierbladen of koriander. Houd je van thee, dan verbouw je kamille of salie en eet je veel fruit, dan kun je de moestuinbak gebruiken voor aardbeien en cranberries. Tenzij de wortelen of de vrucht te diep de grond in gaan, zoals bijvoorbeeld bij aardappelen, witlof en grote wortels het geval is, kun je het kwijt in je moestuinbakken.

Handige accessoires voor meerdere opties

De meeste moestuinbakken zijn uit te breiden met handige accessoires. Voor bepaalde groenten zoals tomaten, bonen en erwten zal je bijvoorbeeld een klimrek nodig hebben, voor extra stevigheid. Deze planten zien er schitterend uit als ze in de bloei staan. Wil je een voorsprong hebben en al eerder in het jaar met verbouwen beginnen, dan is een broeikap een ideale manier om de kwetsbare plantjes de beste start te geven. Verder heb je natuurlijk goede moestuingrond nodig, plantlabels en kun je extra kweekbakken aanschaffen voor nog meer oogst. Een moestuinbak van vertisign.nl geeft iedereen – jong en oud, met of zonder tuin – de mogelijkheid om ook moeiteloos verse groenten te kweken.