Het ziekenhuisdieet

Afvallen met het ziekenhuisdieet

Een dieet waarbij je in korte tijd veel afvalt is het ziekenhuisdieet. De naam van deze methode is gebaseerd op het feit dat je gedurende 5 dagen eet zoals je dat in een ziekenhuis zou doen. Daarnaast worden patiënten die voor een operatie snel nog wat moeten afvallen nogal eens op dit dieet gezet. Het ziekenhuisdieet is een methode die tot 5 kilo afvallen in 5 dagen belooft. Het is aan te raden om op maandag te beginnen zodat je het programma een hele werkweek volgt. Het is uiteraard niet de bedoeling om het weekend vervolgens aan te grijpen om ongezond te gaan eten.

Het ziekenhuisdieet gaat uit van een lage calorie-inname. Het is dan ook belangrijk het menu strikt te volgen. In principe eet je de dingen die je normaal gesproken gewend bent, zoals brood, beschuiten, fruit, groente en vlees, maar dit alles in veel kleinere hoeveelheden. Je lichaam gaat vervolgens vetreserves aanspreken om daar energie uit te halen met als gevolg dat je gaat afvallen. Na deze 5 dagen is het belangrijk een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon op te pakken.

Het ziekenhuisdieet: een verstandige keuze?

Als je wilt afvallen, wil je natuurlijk alles proberen. Daarbij geldt meestal hoe makkelijker, hoe beter. Het is immers mens eigen om voor de makkelijkste weg te kiezen. Het ziekenhuisdieet klinkt dan ook aantrekkelijk, omdat je in korte tijd daadwerkelijk afvalt. Maar welke voor- en nadelen zitten er aan het ziekenhuisdieet?

[checklist]

  • Je valt op een eenvoudige manier snel af

[/checklist]

[badlist]

  • De lage calorie-inname veroorzaakt een tekort aan energie, vermoeidheid en lusteloosheid
  • Je mist essentiële voedingsstoffen
  • Je vervalt gemakkelijk in je oude (ongezonde) eetpatroon, waardoor de kilo’s er snel weer aanzitten.

[/badlist]

Het ziekenhuisdieet kan op de korte termijn zeker voor een gewichtsverlies van enkele kilo’s zorgen. Voor de langere termijn is deze methode echter niet geschikt.

Vitadis

Artikel over het ziekenhuisdieet