Het South Beach Dieet

Wat is het South Beach dieet?

Het South Beach dieet is een dieet dat in de Verenigde Staten is ontwikkeld door dr. Agatston. Het is een dieet dat gebaseerd is op de inname van proteïne in plaats van koolhydraten en vetten. Doordat er voornamelijk proteïnes worden gegeten is het lichaam genoodzaakt de energie te halen uit de afbraak van deze proteïnes, iets dat meer energie kost dan het afbreken van koolhydraten en vetten. Hierdoor zul je snel wat extra kilo’s kwijt raken. Probeer in plaats van het South Beach dieet, het XLS Medical dieet! Het dieet bestaat uit drie fases:

  • Tijdens fase één laat je alle koolhydraten staan. Het dieet stelt dat je zoveel mag eten tot je verzadigd bent, maar alleen vlees, vis, noten, groente met weinig zetmeel, kaas en eieren. Deze fase duurt ongeveer twee weken.
  • Tijdens fase twee laat je langzamerhand wat extra koolhydraten toe. Het South Beach dieet maakt onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten, en tijdens deze fase eet je de goede koolhydraten, namelijk die met een lage glycemische waarde, zoals fruit en volkoren producten. Deze fase duurt totdat je je streefgewicht hebt bereikt
  • De derde fase is geen dieet meer, maar een levensstijl. Tenminste, het idee is dat je ondertussen zo gewend bent geraakt aan het eten van weinig koolhydraten en vetten dat het volhouden van het dieet bijna als vanzelf gaat. Hier zit dan ook het grootste probleem van het dieet, namelijk dat het er vanuit gaat dat mensen het dieet als vanzelf vol zullen houden. De praktijk blijkt echter anders uit te wijzen, omdat mensen zich toch weer laten verleiden tot het eten van de slechte koolhydraten.

De voordelen en nadelen van het South Beach dieet

De voordelen:

  • Het is een makkelijk dieet

De nadelen:

  • Het dieet biedt weinig structuur
  • Het dieet bevat tegenstrijdigheden in wat je mag eten
  • Het besteedt geen aandacht aan lichaamsbeweging

Vitadis