Met groene thee afvallen is het een feit of fabel?

Met groene thee afvallen .. FEIT

Misschien verklap ik het al vroeg maar met groene thee afvallen werkt echt. Even een stukje geschiedenis.. groene thee stond in de oude Oosterse geneeskunde al bekend als een gezond en helend drankje. Het is dan ook niet zo gek dat groene thee afkomstig is uit China. Het verschil tussen ”normale thee” en groene thee is dat de laatste wordt gestoomd voordat deze word gedroogd. Hierdoor komt het fermentatie proces niet in werking, met andere woorden, de thee behoudt zijn natuurlijke werking.

De werking van groene thee

In de Amerikaanse talkshow van Oprah beweerde dokter Nicholas Perricone dat wanneer jij je dagelijkse koppen koffie vervangt door thee, je binnen 6 weken 5 kilo afvalt. Nu is die uitspraak misschien wat overdreven maar zeker niet uit de lucht gegrepen. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat groene thee een positief effect heeft op de stofwisseling. Er wordt gezegd dat het regelmatig drinken van groene thee de stofwisseling met zo’n 4% doet verhogen. Wanneer je 800 ml groene thee per dag drinkt komt dit neer op circa 80 extra verbrande calorieën.

Ook in een Japans onderzoek is gebleken dat afvallen met groene thee mogelijk is. Twee groepen mannen kregen drie maanden lang hetzelfde te eten en te drinken. De ene groep kreeg thee met een hoge concentratie groene thee terwijl de andere groep thee met een hele lage concentratie kreeg. Na drie maanden bleek dat de groep met de hoge concentratie 2,7 kilo had verloren ten opzichte van de 1,5 kilo van de groep met de lage concentratie. Ook was het cholesterol niveau aanzienlijk afgenomen.

De onderzoekers concluderen dat groene thee goed is voor het verbranden van calorieën, het verlagen van cholesterol en het verbranden van vet.

Welke groene thee werkt het best?

Als je het écht goed wil aanpakken koop je verse groene thee in plaats van de supermarkt thee. Losse groene thee blaadjes hebben mijn voorkeur. Verse thee schijnt beter te zijn dan de pakjes uit de supermarkt.. en daarnaast smaakt het ook nog beter.

Met groene thee afvallen werkt, maar..

Verwacht niet dat je kilo’s gaat afvallen door het drinken van groene thee. Het regelmatig gaan drinken van groene thee zal een onderdeel zijn van een gezonde levensstijl. Wil je echt kilo’s kwijtraken? Dan is er meer nodig dan groene thee.

Vitadis