Gezonde aanpassingen aan je eetpatroon

Kleinere maaltijden eten

Het is slim om meerdere maaltijden te eten maar maak de porties kleiner. Met kleinere porties eet je automatisch minder. Een kleiner bord wordt daardoor ook vaak aangeraden. Het is een goed idee om het eten dat je op een dag eet uit te spreiden tot 6 porties. Dit wordt gedaan met 3 grote maaltijden en 3 snacks. De snacks kunnen dan gezien worden als kleine maaltijden.

Eieren zijn onmisbaar

Eieren behoren in vrijwel elk dieet omdat ze veel goede voedingsstoffen bevatten. Eieren kunnen gegeten worden in veel maaltijden. Elk ei bezit eiwit met een hoge biologische waarde. Er zitten veel vitamines en mineralen in de eidooier. Alleen eiwitten uit de fabriek kunnen een betere waarde hebben doordat deze gefilterd worden en gezuiverd. De shakes voor afvallen bevatten meestal deze gefilterde eiwitten.

Vergeet nooit te ontbijten

Ontbijten hoeft niet uitgebreid te zijn maar het is wel verstandig om altijd te ontbijten. Een gezond ontbijt is bijvoorbeeld brood met een ei en water. Een combinatie van koolhydraten en eiwitten is het beste voor het ontbijt. Je begint de dag goed met een goed ontbijt. Ontbijten draagt bij aan een uitstekend begin van de dag.

Noten als een extraatje

Wanneer je altijd een portie noten in een zakje bij je draagt heb je altijd een goed tussendoortje voor als je echt trek krijgt. Er bevinden zich veel goede en gezonde voedingsstoffen in noten zoals vitamines en mineralen. Het is daardoor een goed tussendoortje dat je kunt nemen tussen de grote maaltijden in. Een goed tussendoortje is bijvoorbeeld een handjevol cashew- of walnoten.

Eet minder door kleinere borden

Kleine borden kopen kan behulpzaam zijn om niet zo veel te eten. Het positieve hiervan is dat je op kleine borden niet zo veel kan opscheppen. Teveel eten is dan niet meer mogelijk. Het doet zich vaak voor dat je na het kleine bord ook gevuld bent. Je kunt daarom net zo goed gaan shoppen voor kleinere borden zodat je minder eet dan je eigenlijk wilt.