Een e-sigaret kopen

De e-sigaret is al jaren lang een trend in heel Europa en deze lijkt nog lang niet voorbij gewaaid te zijn. Sterker nog momenteel groeit de e-sigaret trend jaarlijks met circa drie procent. Deze trend zal niet zo lang aanhouden zonder reden, het dampen van een e-sigaret brengt vele voordelen met zich mee.


Een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat bestaat uit een batterij en een tank waar een heating coil (verwarmingselement) in zit. Als de batterij wordt geactiveerd krijgt de heating coil stroom en wordt de e-liquid die zich in de tank bevind verdampt. Vervolgens kan de damper de damp inhaleren om aan zijn nicotine behoefte te voldoen.

E-sigaretten zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. De beroemde pen vormige e-sigaret is hier een voorbeeld van, met deze e-sigaret is het allemaal begonnen. Echter is bij het pen vormige model over het algemeen weinig tot niets wat kan worden gefinetuned zoals de hoeveelheid damp die uit de e-sigaret komt. Deze wordt vaak niet als positief ervaren, de meest gehoorde klacht is “er komt te weinig damp uit”.

Een ander en meer uitgebreid model is een modbox, dat zijn de e-sigaretten met een dikke vierkante batterij. Bij deze modellen zijn er veel meer opties om te kunnen finetunen, over het algemeen kun je de hoeveelheid damp, tempratuur van de damp en de gier in je keel bij modboxes instellen. Ook kun je vaak aflezen hoeveel weerstand de heating coil heeft en hoeveel teugen je genomen hebt.

Wij adviseren je voor een modbox model te gaan, deze biedt meer mogelijkheden, hierdoor kun je alles nog beter naar jouw persoonlijke voorkeur instellen waardoor de damp ervaring vele male beter wordt.

Gezondheidsredenen e-sigaret
Veel al wordt een e-sigaret gekocht om reden dat deze minder schadelijk is dan een tabak sigaret. Zo bevat e-liquid geen teer en de damp die uit een e-sigaret komt bevat geen koolstofmonoxide en stikstofmonoxide. Deze drie stoffen zijn de meest schadelijk stoffen die in een tabak sigaret zitten en tasten het menselijk lichaam zeer ernstig aan.

Bij iemand die volledig overstapt naar een e-sigaret hersteld na circa drie weken de smaak en geur bijna volledig.

Heb je een aantal maanden geen tabak meer gerookt dan zal je conditie er aanzienlijk op voorruit gegaan zijn, ook zonder sporten.

En iemand die een jaar geen tabak meer gerookt heeft is vele male minder gevoel voor het krijgen van longkanker.