Dieet tips die je helpen afvallen

Als je ervoor kunt zorgen dat je 600 calorieën minder eet en daarnaast 400 calorieën wegsport, kun je makkelijk een kilo per week kwijtraken, waardoor het afvallen een stuk sneller gaat. Wanneer je de volgende tips toepast gaat dit je zeker lukken:

Voedingstips

Schrap ongezond voedsel: snacks, snoep, chips, prik, sap en alcohol van het menu. Eet gezond, met fruit als tussendoortje.

Eet zo puur mogelijk en laat bewerkte voedingsmiddel zoveel mogelijk staan. Kijk op gezonde-recepten.nl voor gezonde maaltijd ideëen.

Geen maaltijden overslaan! Je lichaam krijgt dan namelijk stress en zal vet gaan opslaan. Eet dus regelmatig wat en vergeet zeker het ontbijt niet. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je het ontbijt overslaat, heb je grote kans dat je later op de dag door een hongergevoel overvallen wordt en kom je in de verleiding om foute voedingskeuzes te maken.

Drink veel water, omdat dit voor een vol gevoel zorgt en de neiging tot snacken onderdrukt. Groene thee helpt ook bij het verliezen van vet, omdat het de stofwisseling verhoogt.

Neem een mediterraans eetpatroon aan: weinig vlees, veel vis, noten, olijfolie, groenten en fruit. Noten en olijfolie zitten boordevol goede vetten en die heeft je lichaam ook gewoon nodig.

Eet volkoren producten. Vezels zijn heel belangrijk als je gewicht wilt verliezen.

Algemene tips
– Zorg ervoor dat je minstens een half uur per dag matig intensief beweegt. Meer is natuurlijk altijd goed. Maak er een gewoonte van om te wandelen of de fiets te pakken, in plaats van de auto. Extreem sporten is niet nodig, een flinke wandeling voldoet ook.

– Ga sporten en daarbij is een korte, intensieve training de beste keuze, waarbij veel variatie zit in de oefeningen. Train niet alleen je buikspieren, maar alle spiergroepen, omdat dit uiteindelijk zal zorgen voor een grotere spiermassa en daarmee ook een verhoogde stofwisseling en verhoogde verbranding van vet. Krachttraining in combinatie met cardio is de beste keuze als het gaat om het kwijtraken van buikvet. Kijk voor een persoonlijk trainingsschema op www.trainingsschema.com .

– Kijk of je stress hebt in je leven en probeer de oorzaak van stress aan te pakken. Stress zorgt ervoor dat je een hongergevoel blijft houden. De hormonen die dit controleren, raken namelijk verstoord door stress. Vooral cortisol speelt hierbij een grote rol en zorgt voor de opslag van vetreserves.
Als je eetpatroon al goed is, maar je raakt toch niet van je buikje af, is het heel goed mogelijk dat stress hiervoor zorgt. Als het niet goed mogelijk is om de stress zelf aan te pakken, kan het ook helpen om rustmomenten te creëren, door bijvoorbeeld yoga, meditatie of iets anders waarbij je rust ervaart.

– Neem extra vitamine C in. Dit brengt het stresshormoon cortisol in balans. Vitamine C zorgt er ook voor dat carnitine wordt aangemaakt. Dit is een aminozuur dat vetten verbrandt.

– Zorg voor voldoende nachtrust; minstens 7 uur per nacht. Te weinig slaap zorgt voor een moeilijkere vetverbranding.