Biologische noten als gezonde snack

Zo nu en dan heb je zin in iets lekkers. Uiteraard kun je dan een lekkere zak chips opentrekken of een smakelijke reep chocolade uit de kast pakken. We weten allemaal dat dat helaas niet altijd even goed is voor ons lichaam. Een keertje mag uiteraard, maar niet teveel. Toch is het wellicht een beter idee om een wat gezondere snack te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakje heerlijke biologische noten? Niet alleen is dit een verantwoord en smakelijk tussendoortje, ook zijn de noten heerlijk en gezond. En doordat de biologische noten op een verantwoorde manier gekweekt en geoogst worden, zijn ze ook goed voor mens, dier en milieu.

Verschillende soorten noten

Er zijn veel verschillende soorten noten. De meest bekende is misschien wel de cashew noot. Deze noot is populair vanwege zijn smaak en ook vanwege zijn voedingswaarde. Ze bevatten namelijk relatief weinig vet, maar zitten boordevol mineralen, eiwitten en vitaminen. Ze zijn dus niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een erg gezonde snack. Een andere populaire noot, is de walnoot. Het is heerlijk om de noot vers te kraken en lekker op te eten. Doordat je even bezig bent met het kraken, eet je rustiger en raak je eerder verzadigd. Ook de walnoot is gezond. Naast omega-3 vetten en vezels, bevat de walnoot ook veel verschillende mineralen en vitamines. Naast deze twee populaire noten kun je ook nog heerlijke amandelen, pecannoten, hazelnoten, pistachenoten, macadamianoten of paranoten nemen als snack. Of combineer de noten in een notenmix en geniet van de heerlijke smaken.

Kiezen voor biologische noten

Wanneer je besluit noten te kopen, ga dan eens voor biologische noten. Niet alleen zijn deze noten heerlijk puur van smaak, ook wordt er bij het kweken en verwerken van deze noten rekening gehouden met mens, dier en milieu. Ze worden niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen en er wordt geen kunstmest gebruikt. Bij de verwerking van de noten worden geen smaak-, geur- of kleurstoffen gebruikt en dat betekent dat je noten proeft van pure kwaliteit. Eigenlijk puur natuur dus!

Eet noten ook eens anders

Uiteraard kun je noten eten als gezonde snack tussendoor, maar noten lenen zich ook uitstekend als smaakmaker van andere gerechten. Zo kun je er heerlijke notenkoekjes mee maken of een salade mee verrijken. Ook zijn de noten lekker in je zuivel als ontbijt. Op die manier begint je dag nog eens goed.