Afvallen na je zwangerschap

Maandenlang vlogen de kilo’s eraan en had je hier totaal geen controle op. De meeste vrouwen komen zo’n 10 tot 12 kilo aan tijdens hun zwangerschap. Op Babyideaal.nl lees jij waar deze kilo’s vandaan komen. Na de bevalling vliegen in eerste instantie de kilo’s ervan af. Meestal blijft er nog zo’n 5 a 6 kilo over. Deze zal je er helaas zelf vanaf moeten krijgen. Nu je kleintje er eindelijk is ben je toe aan verandering. Maar hoe ga je hier mee om en mag je eigenlijk wel lijnen na je zwangerschap?

Mag je diëten na de zwangerschap?

Je lichaam heeft een hoop te verduren gehad tijdens de zwangerschap en erna. Er is in 9 maanden gewoon een volledig mensje gegroeid binnen jouw lijf, dat is best wel een prestatie. Ook de bevalling is natuurlijk een klap op je fysieke gesteldheid om over de slapeloze nachten nog maar te zwijgen. De eerste 6 weken na de bevalling mag je dan ook niet streng lijnen. Je lichaam heeft eerst wel wat rust verdient. Probeer wel zo gezond mogelijk te eten en het snoepen links te laten liggen. Je zal merken dat hierdoor ook al wat kilo’s verdwijnen. Ga naar Blogvitaal voor meer tips over gezond leven in de eerste weken na de zwangerschap.

Als je borstvoeding geeft raden we aan om 500 calorieën extra per dag te eten. Haal dit vooral uit gezonde voedingsmiddelen, zo hoef je niet extra aan te komen.

Na 6 weken kan je langzaam gaan werken aan meer beweging en een strengere manier van lijnen. Let wel op dat je je pas na 6 maanden weer een beetje de oude voelt. Zwanger zijn is niet niks! Ga vooral geen maaltijden overslaan of ontzettend veel calorieeen minderen. Het bijzondere eerste jaar van jouw kindje zorgt voor heel veel nieuwe ervaringen en vraagt dan ook veel energie van jouw lichaam. Geef dit dan ook! Zorg voor voldoende voeding en eet gevarieerd. Hiermee boek je het beste resultaat.