Tip #1 Gemakkelijk afvallen met water, kan dat?

Dit is deel 1 – afvallen met water in mijn reeks van Gezonde Tips. In deze reeks bespreek ik verschillende tips voor een gezonde levensstijl. Heb je tips, vragen of opmerkingen? Reageer dan even onder dit bericht.

Afvallen met water, een makkelijke manier van afvallen

Veel mensen denken bij afvallen aan de sportschool, crash diëten en gezond eten. Drinken word in dit rijtje vaak overgeslagen, geheel onterecht want ongezonde drinkgewoonten zijn net zo slecht als ongezond eten. In frisdranken, vruchtensap, koffie en alcoholische dranken zitten veel calorieën.

Elke dag twee liter water zorgt voor een gezonder lichaam.

Door alle reclame campagnes van de afgelopen jaren weten we dat twee liter water per dag de norm is, maar waarom? Water is het beste drinken voor je lichaam, in water zitten geen calorieën en toegevoegde stoffen. Ook zorgt water ervoor dat schadelijke stoffen in je lichaam worden afgevoerd. Tot slot zorgt water ervoor dat je vet verbranding op peil word gehouden. Drink je minder water, dan verbrand je lichaam minder vet.

Water VS ….

Thee is een goede variant op het “saaie” water. Thee geeft water een lekkerder smaakje en kan ook nog eens goed voor je lijn zijn. Zo zorgt groene thee er bijvoorbeeld voor dat je stofwisseling word versneld.

Koffie heeft niet zo zeer een negatieve invloed op je lijn maar koffie is slechter dan water. In koffie zit namelijk de stof cafeïne  Te veel cafeïne kan concentratieproblemen en hoofdpijn veroorzaken. Koffie heeft ook positieve effecten op je lichaam, de antioxidanten zorgen er voor dat je lichaam gezond blijft. Drink per dag niet meer dan drie koppen.

Frisdrank is in vrijwel alle soorten ongezonder dan water. In de meeste normale frisdranken zitten namelijk veel suikers. In light frisdranken worden de suikers vervangen door zoetstoffen die erg ongezond kunnen zijn. Daarom raad ik je aan om (light) frisdranken zo veel mogelijk te mijden.

In bier en wijn zitten veel calorieën. Wanneer je veel achter elkaar drinkt krijg je meer calorieën binnen dan je lichaam kan verwerken. De overschotten worden omgezet in, je raadt het al…, vet reserves.

Conclusie

Afvallen met water is niet een manier om in korte tijd veel kilo’s te verliezen. Het is wel een manier om te zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt.

Vitadis