Afvallen met olijfolie

Afvallen met vetten? De meeste mensen geloven hier niet in. Maar je kunt wel degelijk afvallen als je kiest voor de gezonde vetten! Je lichaam heeft deze voedingsstoffen zelfs nodig. Olijfolie is een product dat veel gezonde vetten bevat en je zelfs kan helpen bij het afvallen.

Waar kun je olijfolie voor gebruiken?

De beste kwaliteit olijfolie is extra vierge olijfolie en dit kun je heel goed gebruiken voor dressings en marinades. Deze mengsels kun je heel gemakkelijk zelf maken door wat kruiden aan de olie toe te voegen. Een zelfgemaakte dressing of marinade is een stuk gezonder dan een sausje.

Hoe kan olijfolie helpen bij het afvallen?

Het grote voordeel van olijfolie in een dieet is het feit dat dit voedingsmiddel je voor langere tijd een verzadigd gevoel geeft. Je zult dus minder last hebben van een hongergevoel en minder gaan eten. De gezonde vetten in olijfolie zorgen er daarnaast voor dat het vetverbrandingsproces wordt gestimuleerd tot enkele uren na het eten. Olijfolie alleen zal er niet voor zorgen dat je veel afvalt, maar het is zeker een goede toevoeging aan je dieet. Er zijn ook verschillende diëten waarbij olijfolie wordt aangeraden, zoals het paleo dieet en het mediterrane dieet.

Gezondheidsvoordelen van olijfolie

Olijfolie heeft een aantal voordelen voor onze gezondheid. Niet alleen door de gezonde vetten die erin zitten, maar ook doordat het veel vitamines en antioxidanten bevat. In extra vierge olijfolie zitten de meeste vitamines, omdat dit gemaakt is van de beste olijven en zo min mogelijk bewerkt. De olie houdt het cholesterolgehalte in balans en verlaagt de bloeddruk. Ook kan het voedingsmiddel het immuunsysteem ondersteunen, waardoor je minder snel ziek zult worden. Verder gaat olijfolie trombose tegen en het kan alzheimer voorkomen.