Afvallen met hardlopen, goed voor lichaam en geest

Over hardlopen

Hardlopen is de meest beoefende sport van Nederland en daarnaast ook nog eens heel toegankelijk. Het is dan niet geheel onverwacht dat veel mensen afvallen met hardlopen.

Kan je afvallen met hardlopen?

Deze vraag heeft maar één antwoord, JA je kan afvallen met hardlopen. Beweging is één van de mooiste manieren om af te vallen. Beweging is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Omdat hardlopen een toegankelijke sport is om te beoefenen kiezen de meeste mensen om af te vallen met hardlopen. Per gelopen kilometer verbrand je ongeveer 1kcal per kilogram lichaamsgewicht. Wanneer je 70 kg weegt en 8 kilometer loopt verbrand je al 560 calorieën.. reken uit je winst!

Een hardloopschema

Ook is het verstandig om je conditie op te bouwen aan de hand van een hardloopschema. Asics heeft hier een uitgebreid programma voor. Aan de hand van een hardloopschema werk je naar een doel toe, neem bijvoorbeeld 10 kilometer in 1 uur. In het geval van My Asics wordt er een programma gemaakt waarbij je op nul start. Wanneer je het hardloopschema braaft volgt zul je snel progressie gaan zien en, niet geheel onbelangrijk, je doel gaan halen.

Hardloop TIPS
  • Vraag jezelf af of je serieus wil gaan hardlopen? Als je dat wil is het essentieel om hardloopschoenen te kopen. Echte hardloopschoenen verkleinen de kans op vervelende blessures, merken als Asics, Nike en Adidas zijn het bekends op het gebied van hardloopschoenen.
  • Bouw je conditie langzaam op, ga niet te snel van start.
  • Gebruik een hardloopschema.
  • Stel een haalbaar doel, wees realistisch
  • Ga samen met een vriend of vriendin hardlopen.
  • Drink van te voren als je een klein stuk gaat lopen. Als je langere stukken gaat lopen kan je een klein flesje meenemen.
  • Begin met een warmingup, rek je spieren en ren even op je plaats.
  • Eindig met een coolingdown, begin een kilometer voor het eind met rustig lopen.

Heb jij positieve of negatieve ervaringen over afvallen met hardlopen? Deel ze hieronder.

Vitadis